Tuesday, December 15, 2009

He knows.

I still remember how I initially talked to my dad and he passed the phone to my uncle during 2nd semester of freshman year(wah igt detail tuu).

Uncle macho: Ganow blaja nor? (or dalam bahasa kg saya how's school?)
Freshie cute:   Susooooh. Test sume Nor tok score pong Ayoh Cik. (and I with the speed of light whining about school and how hard it was back then kah3)
Uncle macho: Its okay Nor, kito key adow Allah. Mat saleh tu sume manow adow.
Freshie cute:  Tu lah Ayoh Cik... (da tak mampuuu den nak ckp, sobs why whyyy kena buat ayat camtuuu ni nak nanges ni tp control macho laa kan as always hihi)

Moralnya dont be sad or never ever eveeer be sad over something yang "tak patut" because Allah is always there. Bak kata Zain Bhikha in his song, “When you carrying a monster load, And you wonder how far you can go, With every step on that road that you take, Allah knows, Allah knows”. Haih tak ke malu diri sndri dok whining tak hengat cuk3? and it is actually pretty sweet to remember all this stuff when I was only two or a final away from my final semester. I did it, right Ayoh Cik? Yeahh one eighth to go babyy. Okok apa2 pon pointnyaaa nak menunjuk nunjuk sila tengok email ni hihi:

Dear Prospective Graduate:
According to our records, you are scheduled to graduate during the 2009-2010 school year. We strongly encourage you to submit a response to us online to verify that your information is correct for your impending graduation. This will ensure that the information listed on your diploma and in the Commencement program is accurate.



and I keep on smiling like never before. (atas ni gmbar one of senior feveret sy yang time tengok dia grad saya happy macam saya yang grad haha.)

Semoga semua dipermudah Allah. Allahumma ameen.

8 comments:

Hubab Al Munzir Asmawi said...

eh rindu ashwaq ko? haha.. gambar ngn aku takdop pon? aiyoo..

anyway, time aku dapat surat tuh happy owh. still remember. mmg kelegaan yang teramatlah dirasai.

Bint Lazim said...

heheh mestii laaa rendu ashwaq. hilang doh tempat aku mngadu pasal bme haha. gmbar mung wat gapo, nyemok blog jah. haha. okok next time ok hubab? (haha mmg tadop harapan ah next time gak hik)

tuuu laaaaaaaaaaaaaaa aku cam wow seriously. teros semangat naik 110%. tp smangat ni tak membantu aku study econs pong hahaha.

Deremind said...

haha tahniah. doa byk2 that everything will go smoothly till the end. :)

hubab takyah la. biarkan mereka dgn bme mereka. (tapi nak jugak, mane gambar sayaaa wahaha jk)

Bint Lazim said...

tu la pasal hopefully semua wok smoothly. risau risau. but insyaAllah.. :)

err.. gambar nana? sooon sooon ok?(menabur janji palsu ke apa ni) tp ni betol2 ni. hahaha.

iR Fadhe said...

hihi mesti sbbb ashwaq bmeee kan :D
oh sronok ah jihaaa

k.ena said...

SubhanaAllah, how time flies so fast =D All the best jiha!

Jangan leka2, fokus, fokus, fokus ;) Buat yg terbaik ok! Mudah2an dengan izin Allah semuanya yang terbaik, ameen~~

Hubab Al Munzir Asmawi said...

jiha dah tue kak ena.

Bint Lazim said...

THANKS HUBAB!! haha

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir