Wednesday, December 16, 2009

Europe 2009: Day 4


Fussen, Germany


(you can ignore whatever i wrote in between pictures because sume tuu ngarot je cuk3 pictures will tell it all ceyyy)
The castle was build by King Ludwig(whoever he is haha tp they said that he owns many strange properties, sleep all day and wake up at night and finish a book per night. wah awesome seronok betol hidup die kan) and Neuchwanstein castle is said to be the fairiest of all the fairy castles, situated on top of a hill surrounded by mountains. and lake(kecewa tak sempat pegi lake). and Mr Disney yg buat Disneyland tu pon inspired by this castle. Inspired tuu means tiru ke? Okay this is the picture tapi dalam banyak2 hari yang ada, time saya pegi jugak la de nak buat construction. Sabar2. haha.

and I took this picture(eh jgn perasan, maybe Zed yg amek hehe) when I was on this bridge called Marienbrücke. Nama cam power kan tapi meaning de Mary's bridge je. haha.


Since the castle is up on a mountain, we decided to ride this horse-drawn carriage. Kesiaaan Mr Horse tauuu sbb cam penat je nak carry 10 org naik bukit? and bukti de penat is dkt tengah2 jln on the way naik bukit tu Mr. Horse suddenly stop and *ehem ehem*. We were like, "wat! berat sgt la kitorang niii". haha of course Mr. Horse tu jawab helo berat ah tu pon nak tanya. You know what make it worst? I sat like betol2 blakang Mr. Horse tu. Sampai hati kuda cuk3. hahahaa.



but anyway thanks lah en. kuda if not tak smpai la sy kat atas tu. Ni betol2 thanks ni bukan sarcastic ke apa walaupon anda *ehem ehem* tanpa segan silu di depan saya hesh tekanan betol. The scenery up on the hill was breathtaking masyaAllah. Rasa cam dlm fairy tale tuu yg ada putera hensem2 tuu.




Oh tanpa diduga cewah kitorang berdua terjumpa Malaysian di atas castle itu. Relax laa bukan putera raja pon, malaysian je. haha. He was on vacation too with his friends. So dia pon meng"offer" utk take some pictures for us alhamdulillah lalu kami tidaklah boleh melepaskan peluang keemasan itu. Lalu muncullah gambar kami berduet kerana selalunya kami mengambil giliran utk bergambar hihi.

After settle dgn segala bnda kat atas seperti berangan ada putera raja (again?), kitorang pon turun la with an intention to find ice cream yg telah diusha time nak naik. Time tgh separa selok deciding on what to buy, tiba tibaa, "JIHA ZED, meh minum uncle blanja." Lalu walaupon dengan lemah lembut dan bersopan santun menolak namun apalah daya kami hanya manusia biasa. Hancur lebur la harapan utk ke Hohenschwangau Castle and lake haha. Lepas berborak with uncle and family, kami berdua pon turun la dengan kaki kami walaupon sudah penat berjalan konon2nya nak menikmati scenery indah (eleh padahal tade duit da nak bagi kuda haa kantoi!)

and here is Hohenschwangau Castle dari jauh(Oh noooo maybe prince tinggal kat sini kan?)


Ok dah la membebel. Why do I have so much to say about this place? sebab saya igt dapat jumpa putera raja. Hik just because I need to do something other than reading Econs. just because.

3 comments:

farahfarhana said...

huwaa...bestnyee..aku AKAN g sini ke eh nnt?

Bint Lazim said...

huwaaa kau AKAN ke sini ke? pls la kem slm kat my prince. haha.

k.ena said...

Ahha comel2 =)

Jiha dear, kalau korang still ada plan korang gi europe hari tuh.. meh laa pass2 sini hihihi..

Insya Allah kak ena gi Netherland tahun depan 7 minggu,kalau takder aral melintang.

Tgh start planning2 lah nih :D Nanti kalau berkelapangan ke, email kak ena kat gmail k dear..

Rindu korang!! Dah nak grad dah kannnnnnn <3

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir