Monday, December 27, 2010

Saya snowman kacak ;)

Sape nak makan epal merah sejuk sejuk yummy! silalah korek mata Mr Snowman ni haha 

Bila kita rasa susah..

O Allah! There is nothing easy except that which You make easy, 
and You make hardship easy if it be Your will. 

ps: semoga rajin study -___-'
psps: ya Allah, please make a way for us

Sunday, December 26, 2010

adakah KFC berasal dari Kentucky?

Walaupon da gebang gebang dekat Ibnulazim, tapi I cant help it, cam wajib je letak kat sini gak haha.

Kalau kat Vandy zaman dulu dulu, kena drive 8 hours to get halal kfc. 

Reality manusia: appreciate things lebih kalau benda tu susah nak dapat, padahalnya kita tak sure pon benda yang kita dapat hari hari tu akan dapat lagi esok. 

Rajin rajin lah ber"alhamduliLlah" sebab semua bnda deserve an alhamduLillah from you!  :)

Hamburg Hbf, Dec 25th

Abeje: Eh! Tulisan "Hamburg" da hilang!
Abelan: Benda tu kan pusing, Meje. 

Friday, December 24, 2010

Everybody's Fine

highly recommended. seriously.

Rosie: We could just talk to mom.
Frank Goode: Oh, but you couldn't just talk to me?
Rosie: Well she was a good listener, you were a good talker.
Frank Goode: Well so that's good, we made a good team.

Remind me of my dad so much because dats exactly what fathers do.
and my dad, he always mow the lawn. haha i love it.

Thursday, December 23, 2010

winter song

I still believe in summer days
The seasons always change
And life will find a way

ish ish ish snow tanpa henti mari menggemok berhibernasi!

Wednesday, December 22, 2010

San Francisco, May 2010

I sit in front of my dear dell for five minutes thinking of a word that bestly describes my parents. and surprisingly, nothing come across. 

they are too awesome. just too awesome for any word ever invented.

HAHA ke kurang vocab cik kak? 

There is a healthy middle ground

Tuesday, December 21, 2010

Women and Islam, with Hamza Yusuf

Part 1

  • "Thank God I came to know Islam before I came to know muslim". Ouchhhh!
  • :') [8:15] This is why I always love Hamza Yusuf 
  • "I really think that the women in this country need to wake up.I just feel that there are so much wasted energy on like the latest tadreez of abaya" 
  • "If you take any 100 people anywhere in the world, 99% of them are gonna be focused on material pursuit"
  • "Theres a place for entertainment, vacations etc.. but when the centrality of your life is the pursuit of materials, I have a real problem with it"

So, what do our lives revolve around?

Part 2

  • "When we asked Dr. Heba in Egypt about "A woman does not come out her house except Satan will cause her to appear to men." She said, "Toyyib. Beware men. Get over it.. etc"" Haha
  • "If you dont have some internal mechanisms that are preventing you from just becoming a "syahwani", I think dats all of the hadiths are about, to warn the men."
  •  It is not all the responsibility of women, but it is for both.
  • "The primary role of a woman is to know her Lord, just like the primary role of a man is to know his Lord"

Recheck: what is the centrality of our lives? 

ps: happy birthday Abeje!
psps: 10 days more to 2011! -__-'

Saturday, December 18, 2010

Universität zu Lübeck, Dec 17

Winter must be cold for those with no warm memories
[An Affair to Remember,1957]

Friday, December 17, 2010

Tears of Gaza

i feel like none of us deserve to say "life is hard" anymore
more here.

Wednesday, December 15, 2010

Saya ada LAPAN final exams

five written exams plus three oral exams. tapi takpe, tu semua TAHUN DEPAN anyway. sudah tentu perlu chill seperti biasa.

yeah right!


After the hijrah when The Prophet (saw) came to Madinah, he found that the Jews of Madinah also used to observe this day with fasting. The Prophet (saw) asked them the reason of their fasting on this day. They said, 

“This is a blessed day. On this day Allah saved the Children of Israel from their enemy and so Prophet Musa fasted on this day giving thanks to Allah.” 

The Prophet (peace and blessings be upon him) said, 
“We have more claim to Musa than you.” 

He fasted on that day and commanded Muslims to fast on this day

`Abdullah ibn `Abbas ra said: When the Messenger of Allah (saw) fasted on the day of `Ashura’ and told the people to fast, they said, 
“O Messenger of Allah, this is a day that is venerated by the Jews and Christians.” 

The Messenger of Allah (saw) said,
“Next year, if Allah wills, we will fast on the ninth day.”

But by the time the following year came, the Messenger of Allah (saw) had passed away.

Jangan keliru. Rasulullah sebenarnya dah puasa before migrating to Madinah lagi. bukannya start puasa bila dah kat madinah or bila nampak Jews puasa. Secara tak langsung, tindakan Nabi Muhammad saw ni sebenarnya nak sampaikan kpd Jews bahawa it is only one religion all along. Nabi Musa (as) pon perjuangkan benda sama as he did. Lepas tu, in order to differentiate, the Prophet intended to fast on the 9th the next year but he passed away. 


The Prophet SAW said,
“Fasting the day of `Ashura’, I hope that Allah will accept it as expiation for the previous year.

Kawan kawan, selamat berpuasa 9 and 10 Muharram! 

Tuesday, December 14, 2010

Time flies tapi solat tetap solat!

"(ada orang semangat nak pakai kain sembahyang)"

"Awak nop semaye gapo tu? Zohor?"

"Hom. Zohor lah."

"Habes waktu doh."

"?>:{*^%&>?? Pukul berapa ni?"

"1:42pm. abes 1:41pm."

"$^%#(@*&%^$ huarrgh"

haih padan muka cuk3. Astaghfirullah. selamat datang waktu sembahyang rapat rapat. macam adik beradik yang selang setahun haha okay tade kaitan.

on a different note, saya selalu jealous dengan orang di malaysia sebab ada surau bersepah. eh mungkin tak bersepah tapi tersusun rapi kot. hmm. honestly tu lah saya rasa bila ada kat malaysia few months back. ambil air sembahyang dalam surau wah macam heaven tau tak!! walaupun lepas tu merungut dengan kain sembahyang yang surau provide if you know what i mean hahaha. bila struggle cari tempat solat, benda yang terlintas is semoga nanti saya settle down di tempat yang senang nak tunaikan solat, dan tempat yang menghormati waktu solat jumaat (tak buat meeting or event or whatever waktu solat jumaat ceyy cam laki pulak fikir tiba tiba). apa2 pon hasil hidup 21 tahun(actually mungkin hasil 4 tahun di Vandy) mengajar bahawa bumi Allah semuanya suci melainkan yang terbukti tidak. tapi still, banyak delima buah delima yang dihadapi. hey dont judge, okay bye.


My Lord, make me an establisher of prayer, and [many] from my descendants. Our Lord, and accept my supplication

p/s: jangan lupa berdoa walaupon mungkin kita solat tip top sebab esok lusa kita tak tau apa akan jadi, kita tak tau apa yang bakal Allah uji kita dengan. Wah ayat sungguh bagus impress2 HAIH.

okay bye for real! 

Sunday, December 12, 2010

i will trade (almost) everything for this

Friday, December 10, 2010

Antara benua #2

Pencil Case.

I dont really know how is it back in Malaysia but it should be the same. and I'm quite sure that most of the "cool guys" in The States doesn't have a pencil case. Pen sebatang and a piece a paper sudah cukup untuk ke kelas, no?

but here in Germany, it amazed me a whole lot as it is kind of wajib for them to have a pencil case. And it is not just that, siap ada Stabillo macam macam color lagi. Mantap. It actually takes me few weeks stalking the Deutsche and betuul, semua orang ada pencil case lengkap ada pencil, ruler, eraser, pen semua warna tak kiralah anda lelaki hensem cool bergaya, atau nerd spec tebal hahaha.

It is really new to me seeing a cool guy, taking out yellow Stabillo pen from his poket-doremon-pencil case. Really new. in a good way of course, a redefinition of macho perhaps? Haha

Wednesday, December 08, 2010

FAT straw jual bubble tea

Facebook might dissapear bila dah tua nanti haha but this blog will not (kot). So I better put this nostalgic pics up here. 

Bubble tea. One of the comfort food drinks that will quench your heart. Takde unsur exaggerate langsung di situ ye. Walaupun boleh la be specific there, Taro will quench your heart. Sebab ada orang ni, dia tak penah ubah try different things, nak taro je cuk3 tak adventurous langsung hidup. Best nya tempat ni dulu, bila kad yang dia cop cop tu dah penuh, we get a free bubble tea, and also boleh ambil gambar free. Haha sape tak excited boleh ambik gambar haa sapee? Kalau spuluh orang serbu bubble tea, spuluh orang jugak la himpit nak masuk sekeping gambar tu haha

Ni time Islamic Spring Retreat dekat Vandy. They had this session called "Sesi Riadah" and haha a very fit riadah we got there indeed! (nasib baik 9 orang je dalam gambar ni)

Six of us, budak budak suite. "Take a breath" as what Azni called it, sebab time ni kalat nak kemas untuk pindah from Suite. Ahhh janji, suite is the best place i ever lived in. Eh chaffin pon kot? Eh 

Last one ni special sbb nama saya huruf besar HAHA. and wow summer 2008? mudanya mudanya mudanyaaa

Sukanya bubble tea sampai time maa abah datang Nashville pon saya bawak pegi situ, tapi, tade rezki sbb tutup ish ish ish. kecewa walaupon yakin je maa abah tade la suka kot bubble tea haha.

But on top of everything, I believe it is not bubble tea itself that makes that place super special, it is the people. will always be the people.  

Ps:Credit goes to Cik Fadhe for the pictures.   you!
Ps: Hm ada gambar yang tak tercapai macam gambar nak ambik dengan ashwaq tapi pakai kad baly. ish ish lesson, buatlah semua benda awal awal. 

Tuesday, December 07, 2010

1 Muharam 1432H

Selamat menyambut tahun baru :)

bila cakap tahun baru, orang mesti tanya azam macamana? saya honestly da tak berapa nak ingat apa azam saya. something is really wrong not right with my memory. ataupon mmg saya tak berazam apa apa pon last year kot kecuali nak grad from Vandy. yay tercapai la kiranya kan haha walaupon tu not exactly an azam.

eh takkan nak buat azam tahun ni nak grad jugak? okay tak tak. sebab grad kali ni lambat lagi.

nak figure kerja yang best lah lepas grad. kerja yang tak perlu balik lambat, so boleh solat (at least) maghrib ngn isya' kat rumah/masjid so malam or petang tu boleh lepak2 chillex je haha. kerja yang boleh cuti panjang bila ada emergency macam sape sape sakit, or ada kenduri(haha tu emergency ke?), ataupon bila malas. kerja yang tak perlu lalui traffic jam segala. kerja yang dekat dengan kampung so boleh balik selalu. kerja yang walaupun tak layak masuk kategori kaya, tapi boleh set aside duit untuk pegi haji. lepas tu ada duit lagi untuk pegi travel. last sekali, kerja yang pagi pagi bila nak bangun pergi kerja, rasa macam, aaaa excitednya hari ni kerja!!

impossible. err Haji Lazim ada kerja kosong tak? HAHA

okay bye kita sambung berangan berazam 1 january pulak nanti

Saturday, December 04, 2010

ni baru amareka!

This is a real american style haha cool wohh!
more here



Harry Potter: Is this real? Or has this been happening inside my head?

Dumbledore: Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?

- Harry Potter and the Deathly Hallows

Friday, December 03, 2010

cop saya tanak jawab

Material Science Lecture
Prof: I think I repeat this statement in every lecture so you guys should know it by now. What is the reason that we have plastic deformation?

complete silence

Prof: None of you guys know it? I will definitely make this as the final exam's question so you need to put it in mind. if not now, maybe at least during the exam. Seriously no one?

"aku pandang kau, kau pandang aku" moment macam ada online conversation di minda masing masing ahh kau la bukak mulut jawab, aku malasss


Prof: Good. Im still gonna repeat this in every lecture.

Haha kental sungguh professor hensem ni. Dah la selalu suruh ingat macam macam lepas tu dengan yakin cakap, "well but im quite sure you will forget it after couple of minutes." haha tak bagi galakan langsungg cuk3.

DSP lecture
rayan: so why do we have double of these instead of just a single line?

complete silence, masing masing buat macam tak bertanggungjawab kat situu haha

rayan: you see, in the time domain, we have only this one line. (bagus kental dan cekang nak explain soalan balik berulang kali haha)

again, complete silence like oh come onn not this early.. minda belom aktif lagi nak jawab soalan dalam kelas. (hoi padahal kelas material sc ptg2 pon tak jawab gak haha)

rayan: okay im just gonna tell you guys. this is because of the negative signal and we dont have negative frequency. Im sure Uli will make this as his oral test question, so you guys better remember it now.

err.. okay adakah semua orang terlalu pasif or what? i blame it on the snowy weather, sape nak belajar kalau snow tengah turun dengan murah sekali dekat luar? eh ada kaitan ke?


Thursday, December 02, 2010

Woh da December!

The shortest distance between a problem and its solution is the distance between your knees and the floor. The one who kneels to Allah can stand up to anything.

Recheck: when we encounter difficulties in life, who do we seek first? Tikar sejadah would always be the best solution of course, but temptingnya la nak mencari solution selainnya.

On a different note, dah December cepatnya masaa. I swear that I'm still confused (at times) whether to write 2009 or 2010 and woh it is turning 2011 real soon! Tua dah makcik ni rupanya.


Blog Template by - RSS icons by ComingUpForAir