Tuesday, December 07, 2010

1 Muharam 1432H

Selamat menyambut tahun baru :)

bila cakap tahun baru, orang mesti tanya azam macamana? saya honestly da tak berapa nak ingat apa azam saya. something is really wrong not right with my memory. ataupon mmg saya tak berazam apa apa pon last year kot kecuali nak grad from Vandy. yay tercapai la kiranya kan haha walaupon tu not exactly an azam.

eh takkan nak buat azam tahun ni nak grad jugak? okay tak tak. sebab grad kali ni lambat lagi.

nak figure kerja yang best lah lepas grad. kerja yang tak perlu balik lambat, so boleh solat (at least) maghrib ngn isya' kat rumah/masjid so malam or petang tu boleh lepak2 chillex je haha. kerja yang boleh cuti panjang bila ada emergency macam sape sape sakit, or ada kenduri(haha tu emergency ke?), ataupon bila malas. kerja yang tak perlu lalui traffic jam segala. kerja yang dekat dengan kampung so boleh balik selalu. kerja yang walaupun tak layak masuk kategori kaya, tapi boleh set aside duit untuk pegi haji. lepas tu ada duit lagi untuk pegi travel. last sekali, kerja yang pagi pagi bila nak bangun pergi kerja, rasa macam, aaaa excitednya hari ni kerja!!

impossible. err Haji Lazim ada kerja kosong tak? HAHA

okay bye kita sambung berangan berazam 1 january pulak nanti

7 comments:

NURUL IZZA said...

hahah kuat bobey..

tp kakza pom dok ingat, azam tahun lepas gapo (1431 dan 2010)hahaaha...

slmt thn baruuu

Anonymous said...

tu macam kerja surirumah tu

Rumah Kuning said...

c su tahu tu keja apa..... hehehe.
tp kan, sekolah tinggi2 (baca jauh2), mestilah keja yg sentiasa meeting oberseaa. ha...baru sesuaiii.

ma....szb said...

beruntungnya cik kak ni......ma ni pun nak macam tu juga tapi sekarang turun tujuh pagi balik tujuh malam.........tapi tinggal setahun lagi'''''''merdeka'''''''

Nadiah said...

Jiha, kalau jumpa keje gitu, tlg bagitau jugakk. Nak jugak ah haha :D

Bint Lazim said...

Kak izza: haha ceh samo jah hampeh tuuu haha. Slamat thn baruuu :)

anonymous: surirumah tu sejenis kerja ke?

che su: meeting oversea dlm mimpi boleh laa haha. lepas ni dok maghi doh kali oversea2 ni, try overriver plok haha

maa: kito merdeka samo2 deh maa haha. nor pong stahung lg neh :D

Nadiah: nanti email resume ko jiha dluh, kito pakat screen check dlu haha

Deremind said...

oi.. ni kerja sendiri namanya. haha. sy pun nak macam tu. I wish to have it sometime in the future. kakaka~

remember 'cita2' kita? wahahaha

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir