Monday, June 20, 2011

Malam Ahad yang menggelupur


Bila waktu anda paling productive? 

Kalau saya, bila malam menjelma pada hari Ahad. Menggelupur buat kerja sekolah. Cutilah dua hari ataupun seminggu, hari Ahad jugaklah masa saya paling productive. dan juga bila esoknya exam. Mesti kalau baca apa apa malam tu laju je masuk meresap. Kalau baca seminggu sebelum.. em.. pernah ke? haha anywayss.. dats not the point :P

Susahnya nak buat kerja di awal waktu.

Sebab tu ganjaran bagi orang-orang muda yang guna masa muda remaja untuk membuat amal amal segala tu besar. Ni salah satu golongan dari 7 golongan yang Allah janjikan naunganNya di padang Masyar yang tiada naungan lain yang wujud. Sebab susahhhh sangat nak focus and masa muda la kita rasa nak buat segala benda yang ada kat dunia ni. We are inclined to believe that we have all the time. kot.

Eh?

Pointnya, buat kerja malam Ahad tak bagus. Macam beramal bila dah tua tak larat nak jalan, dulu time muda enjoy tak ingat dunia cuk3. Oh so dont worry normal la naluri nak enjoy tuh jika anda rasa anda masih muda haha. yang penting sila jadi power rangers insyaAllah supaya kita boleh focus dan melawan perasaan perasan muda tu haha.

Maher Zain pesan life is shorter than most have thought :)


Arghh esok dah Isnin why so fast? Hahaha

P/s: At times like this, I am more confuse than any of you. Cehh yakinn

5 comments:

Farah Farhana Iskandar said...

yakin sgt..aku la yang paling confuse skali dalam hidup akuuu

Bint Lazim said...

kita boleh buat persatuan org kongfius sedunia. kau jadi chairman lol

Farah Farhana Iskandar said...

hahahahahaha jiha gila....omg kau cam mess up gila

ma......szb said...

Ma sudah 58 tahun pun masih ...... oh anakku semuga Tuhan sentiasa merahmatimu

Bint Lazim said...

ameeennn.. :D

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir