Tuesday, January 04, 2011

Me-re[View] 2010

Kalau kat Malaysia, new year agak best sebab newspaper akan buat recap apa jadi tahun tu. ni the best part ah kot. (but that was five years ago?) hahaha maybe skarang diorang dah ada strategi baru cuk3 budak ni je ketinggalan zaman haha.

Penting gak benda ni so that kita tahu bergerak ke tak kita tahun tu, and what to improve and what not. Saya cam lagi suka part tgk apa yang best jadi, dari pikir part apa yang patut improve and buat for the next year. PLAN plan ni doesnt go well with me, most of the time it didnt work! so chillex and simpan dalam hati je lah nak apa and doa non stop ala ala nagging gituh haha semoga Allah juga bersetuju :)

2010 has been a great year for me. Kemuncak hidup orang kata. HAHA tipu! but it is like when you look back, you quietly say to yourself, wow it has been a year! and ada rasa a little satisfaction dengan diri sendiri di situ.

Final Semester
I started 2010 with enthusiasm because of  RIS and knowledge retreat in Canada yang saya dok ulang ulang sebut sampai ada orang cakap "heh tak abes2 RIS". It is definitely more than "just RIS" lah! Ni zaman bertemu Yusuf Islam, Hamza Yusuf, Maher Zain dan semua buah hati pengarang jantung acewaaah. okay okay dah kalau nak cerita pasal RIS memang tak abes. freak!

Yusuf Islam 

Wow time tu saya still dekat Vandy haha saje je nak letak wow dalam ayat. Zaman kegembiraan dan kegemilangan orang cakap haha. Final semester was like no other, I got this opportunity to squeeze in an hip replacement surgery. It was really an experience sebab sampai sekarang pon hip replacement surgery contoh terhebat dalam kelas kelas master because of the implant they use. ah apa apa pon saya excited sebab dapat pakai scrub macam orang orang Greys anatomy je kah3.

muka excited cuk3

Spring Break(kot) in Atlanta

Missing Watep yang tgh amek gambar, Oya and Min still dalam Geogia Aquarium kat blakang tu

My hopefully not the very last Al Maghrib class. 

Shaykh Abdulbary Yahya, Echoes of the cave.

and one of my team mates for final year project just get married! Sorang dah ada baby girl, sorang dah kawin now I'm waiting for the next lucky one! Ehem Azni and Zul ehemmm. Cey macam ah diorang baca cuk3

Senior Design Project - Modular Retractor

May
Craziest month of all. (Alhamdulillah)
Commencement. A minute of fame on stage, shaking hands with I barely know who, hah ameklah degree ni. I want to celebrate MORE! hahahahahaha helo 4 tahun kot nak dapat kertas keras sekeping ni hahhaa.

yay akhirnya boleh cakap saya major bme/ee hihihi


smiles all over, everywhere

The batch.
Four years of susah senang gembira sedih jatuh bangun main belajar berjalan selok segala!

Part bestnya jugak, my parents came to my graduation! It was their first trip overseas, thanks to Aliaa's family for being such a huge help. Since diorang touch down dekat LA, I brought them around LA and also San Francisco. I was actually nervous sebab, banyak sebab haha. Biasalah, you get nervous when you are trying to give the best for the loved ones. Kot. Outcome trip ni, bila balik malaysia, I can drive around freely because I've gain the trust from them (rasanya la kot HAHA). Siap boleh bawak kereta Abah tuu cuk3 tak percayaa haha. 

Walk of Fame, LA

Lombard Street, SF

21st birthday - Thanks to everyone. Pengakhiran birthday celebration agaknya ni haha. makcik dah tuaa

Kek biru paling cantik. dan sedap!

Midwest in Purdue. Last US road trip with awesome carmates and vandy-an.


how much secrets the black car can hold?

June 
Flight back to Malaysia for good :( :( :(

kena masukkan dalam azam thn baru ni: kurangkan bercakap boleh tak?

KLIA and all the dramas

Aisha Maisarah seeing the world! First time teman orang dekat wad, motherhood is indeed wonderful yet painful. 

 May you, my three little sweethearts, 
be the qurratu a'yun for your parents and everyone

July
Oya's first time in Kelantan, went to Pantai Irama, Taufiq's wedding, and tudungs shopping. 

VIP-will-be's visit, everything went well. Alhamdulillah. 


August 
Scholarships hunting: FAILED.  merayau rayau di UM and decided to come to Luebeck.

September
Raya in Malaysia after four years. It is still the same routine, tapi kali ni sebab dah besar, boleh pegi raya rumah kawan sendiri and boleh decide theme untuk family jugak haha. Gambar raya still tak complete sebab Abeje is still in Luebeck. 



Raya rumah Watip's Tok We

Fly to Germany with Abah and Ma. 


dont know where, Berlin

Registered at FH Luebeck/Uni Luebeck. Dulu rasa da nak muntah belajar, tiba tiba macam pegi belajar lagi. Manusia sungguh!


Buah hati pengarang jantung 2011 


October, November and December
Nothing much, zaman mendiam dan menggemuk.



2010 indeed taught me a lot of life lessons.

I learnt how to let go some of my dreams for what is real, knowing that I cannot have everything.
I learnt how to prove something that I almost carelessly wish. and I learnt, saying is far easier than doing. 

Family always comes first. 

People can only judge you so much, but they will never feel. It will always wound up between you and Allah, He is indeed there through the ride when you feel like you are on top of the world or even when you feel like crap, wishing to disappear.



2011 should be relaxing as almost everything pretty much already laid out nicely.

My aim:  SPIRITUAL LIFE. 
preparing for what will come in 2012, insyaAllah :)

O Allah! Do not leave me to myself even for the twinkling of an eye and do not take away from me the good which You have bestowed on me.

wohooo saya juga nak jadi tough  macam power rangers! Allahumma ameen. 

6 comments:

Nadiah said...

Saya suka entri ni yay. Perenggan kedua paling best; Allahumma ameen :)

farahiskandar said...

I realized I miss you damn much!

ma......szb said...

Ya .Allah ya tuhanku engkau muliakan dan sayangilah penulis me-re [VIEW ] 2010 . Berkatilah ia, sihatkanlan emosi da fizikalnya, limpahkanlah rezekinya, bahagiakanlah ia, dan jauhkanlah dari segala fitnah, dan penghinaan, suburkanlah benih keimanannya dengan penuh rasa kasih sayang dan takwa serta makbulkan segala cita-citanya yang murni. Amin ya Rabbil Alamin

Anonymous said...

semoga Allah mudahkan segala urusan dan berikan yang terbaik.

sang penyabar.

Bint Lazim said...

aww nadiah! jadi nagger sejati dah ni hopefully tak terapply dekat manusia manusia sekalian kekeke. :D

oya tsk same here tsk.. nanges nak dpt kawan cam kau ni tau!!

maa!! Allahumma ameeeeeeeeennnnn (with all my heart!) :') :') Doa seorang ibu adalah doa termahal hehe

Thanks anonymous. semoga semoga semoga(byk gila semoga aku). jangan pernah berhenti berdoa. :)

zuluuniformlima said...

like!!!.. hehe

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir