Saturday, January 23, 2010

Europe 2009: Day 6


Venice, Italy

ok tatau ah patut give up ke apa dgn europe punya day ni. totalnya 15 hari tapi saya baruuu hari ke-6. belom campur jalan uk and germany lagi. putus harapan lah macam ni heshh.

Anyway, jom lah tengok hari ke-6 kelana convoy ni buat apa.

Fusina ni nama tempat campsite. Ramai org sebab summer kan and mat saleh berparty-partian seperti biasa but anyhow, it's beautiful. Okay mari ke bandar Venice..


wow tak wow tak? haha. mula-mula jalan agak semangat kerana memikirkan venice adalah antara tempat idaman hati nak pergi. and wow cantik laa. Atas ni gambar dari jambatan yang namanya sudah hilang dari ingatan.


Next is Piazza San Marco. Si gadis cantik kawan saya tengah berjalan2. (hihihihi hai zed i love you more, just in case kau baca =D). Notice di sini populasi burung merpati sangat tinggi dan anda boleh bermain dengan mereka dengan senang sekali. Saint Mark's Basilica juga kelihatan di depan kawan saya itu. Ini ialah church yang famous di kalangan populasi church. Pakcik Wiki la yang bagitau saya.


Apa Venice famous dengan? Haa lace. Tu la yang makcik di atas tengah terangkan. Hand made lace. Tapi saya obviously melilau kat belakang time ni so tatau lah detail apa yang dia cakap. Lagi Venice jugak famous dengan Murano glass and Venetian mask. Ingat ye kawan-kawan walaupon mungkin tak masuk exam. oh mmg tak masuk exam.


Gondola! Syok jugak la naik benda ni. padahal cam sampan je haha. Pakcik Gondola enggan menyanyi lalu amoi pon dengan sportingnya mendendangkan lagu Only you. Haha. Seronok mendengar dendangan lagu amoi yang ulang ayat sama dan attempt2 Qhayyum untuk turut serta menyanyi. Naseb baik panas makin terik bukannya guruh berdentum2 haha. Btw tatau la apa motif Qhayyum membuat muka seperti itu shesshh.


Saya rasa ni la gambar paling best sbb ada 6 of us. Amoi 1, Amoi 2, Qhayyum, Zed, Azam and saya. oh 7 termasuk pakcik gondola jugaa.


Ni view kat tempat kami makan. Wah time ni da kurang sedikit minat kepada Venice keranaa panas. panaaaas hingga penat lapar dan dahaga sekali. haha.


But anyhow, saya tetap berjalan dengan semangat seperti biasa.


Atas jambatan yang lupa namanya dan im just too lazy to search the name.
Sekian, nanti kita smbung day 7.  Nanti tuuu tatau la bila haha.

5 comments:

lyannayahya said...

besnye =)

Deremind said...

oo nila keje pagi2 bute tak tido2.

haha tahniah la. saya tunggu episod 7 ok, jangan lama2 sgt hahahaha

NURUL IZZA said...

nor.............

the lovely and romantic place!! nak g...mahal x tiket g sane??

NURUL IZZA said...

nor..kakza nak g Tn march ni..xsure nor available ke x.kalu singgah vandy kakza tel nor deh..sebab xhau vandy tu celoh mana

kasmin said...

bestnyer dia study oversea neh!! uh3... bler ler turn aku ronda2 sluruh dunia ne.. kui3.. :P

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir