Sunday, November 28, 2010

Masa gumbira akan tiba. Pasti!

Salam anda! eh baik pulak arini bagi salam haha.

ni cam post yang nak menyerlahkan ciri ciri tak boleh get over vandy je? eh tak tak, ni post nak tunjuk gambar ajaib. ceh ajaib la sangat haha. 

nak dijadikan cerita, masa saya kat vandy dulu, batch saya ada 30 orang. dalam 30 orang tu, three of us decided to major in something yang tade org lain nak. Dengan slumber badaknya, kitorang pon belagak la macam lone ranger. Eh ke saya je yang belagak?  Hafiz amek Civil Engineering, Muhaimin amek Computer Engineering dan saya amek Biomedical Engineering. Ni cam bidang bidang pupus la haha sbb jarang melayu amek. 

yang tekanannya bukan apa, obvious la kan saya tekanan belajar sbb kurang pandai macam Min ngn Hafiz yang memang budak otai batch sbb genius, tapi paling tekanan bila ada apa apa event mesti la 27 orang budak batch yang lain ni nak amek gambar major sama. ChemE ada geng, EE ada geng, MechE ada geng, tapi kitorang bertiga ni haaa mana nak cari geng? Iskk


Gambar atas ni time raya junior year kot. Konon konon buat sedih la bukan sebab beraya di perantauan acewahh,  tapi sebab tade geng. Tapi budak EE selalu buat baik ngn saya mesti cam buat buat ajak "Jiha meh la amek gambar sekali kau kan EE gak" Haha I really appreciate that :') tapi jawapan biasa saya "ehh aku BME laaa" haha BME inside out okay.

Junior year was tough though(I mean it), I was counting days bila la nak grad. Time tu pressure memang takleh cakap la, dalam jiwa raga selalu persoalkan ke"BME"an diri haha. 

Tapi bak kata sape ntah, setiap benda tu akan tiba masanya. Buah akan masak bila tiba masa, students Vandy pon akan grad bila cukup 8 semester memerah keringat, insyaAllah. Hepp so kena sentiasa sabar sebab masa gembira matahari menyinar pelangi segala pasti akan datang acewahh. (Kalau tak di dunia, akhirat kan lagi bagus?)


So haa tengok la senyuman paling manis kitorang bagi. and perasan tak diorang ada Tau Beta Pi punya rantai. tu untuk budak budak awesome. Eh saya awesome gak, ada bungaaa haa diorang mana ada hahaha boo!

Now, I'm waiting for my second graduation(padahal lambat gila lagi haha). Hepp haruslah menghitung hari!

7 comments:

zuluuniformlima said...

aaaaa.. comey jer post nih..LOL..
menghitung hari.. mcm lagu kris dayanti dah~~:P

maa szb said...

tahniah.......eh ada tak perkataan gumbira

Deremind said...

ho yeah

Anonymous said...

masa gumbira pasti tiba hohoho yeahh!!

jangan delete post ni!!!

ma........szb said...

gumbira......dok tunggu kak nik kat hospital

ma........szb said...

gumbira......dok tunggu kak nik kat hospital

Bint Lazim said...

@joe - haha kris dayanti pon layaannn.. tapi cepat gila sebenarnya cuk3 tgk2 nanti miss germany plak. haih manusia sejati sungguh!

@nana - haha ho yeah! mesti dlm hati awk ckp, been there, done that! kan kan

@maa - gumbira tadop maa, gembira adow lah haha. semoga kak nik cepat sembuh, takpo, anak branak warga husm blako haha.

@anonymous - anda sungguh pemurah dengan tanda seru!!!

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir