Wednesday, July 28, 2010

em orang kata

kalau senang kita dapat something tu, slalunya nanti senang la kita nak lupa. 

saya mengangguk setuju based on evidence2 yang bersepah depan mata.
(asyik angguk je, bila nak amek turn kata plak ni kah3)

contoh:
susaaaaahnyaaaa nak dpt seposen, esok kalau nampak seposen kat dlm rumah celah sofa, anda akan hargai and kutip walaupon tak dpt pon nak beli burger dgn seposen tu
or
senangnyaaaaaaaaaaaaaaaaa nak dpt seposen, mintak mak jeeee, mintak seratus de bagi seribu, esok kalau nampak seposen bersinar sinar kat celah sofa hmpf jangan harap nak amek sbb kita tak penah tau betapa susahnya nak dptkan seposen tu

so 
kalaula anda rasa cam susah utk dptkan watever yg anda nak skarang ni, be it belajar, bekawan, bekawin? bekerja or beribadat, bersyukurlah sbb nanti anda akan belajar menghargai.

tapi kalau rasa cam senang sgt plak, pandai pandai la bersyukur supaya nnti Allah tak tarik nikmat kesenangan tu.

sbb.. 
orang mukmin tu sentiasa bersyukur in whatever conditions theyre in. 

kan?

3 comments:

fadhe said...

wuhuu kawin2 tu ade evidence x? haha

Abby<333 said...

be it blaja, bekwn, "bekawin"? itu yg nk highlight tu kn? kah3

Bint Lazim said...

mesti laaa ada evidence fadheee. haha.

haha ada nmpak sy highlight bekawin ke mira? hahaha lawak ah korang ni. pantang sebuuuuut kawiiinnnn!!

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir